Nyheder

Derfor skal du spare mere op

lån penge til en billig rente

Er det nu også så vigtigt at spare op i ens hverdag? Er det ikke bedre blot bare at nyde livet sådan som det er og tage en ting ad gangen? Generelt er det altid en god ide at spare op i sin hverdag og her giver vi dig nogle eksempler på, hvorfor det netop er så god en ting.

Vi kommer her med nogle vigtige scenarier og grunde til, hvorfor vi skal blive bedre til at spare op og hvordan du nemmere får det gjort.

De uforudsete udgifter kommer pludselig 

Det er ikke til at forudsige hvornår uforudsete udgifter kommer dumpende ned i skødet på en. Det ligger sjovt nok netop i navnet; ’uforudsete’ udgifter.

Sådanne udgifter kan være udgifter til for eksempel VVS-arbejde, fordi vandrøret ryger sig en tur eller toilettet bare ikke holde op med at løbe – og der kan ryge ret så mange penge ud gennem et toilet, der løber, så det handler bare om at fikse dette med det samme. Det kan være at du er ferm med hænder og kun skal købe en ny pakning til vandrøret, men det kan også være du skal have en fagmand ud, og så bliver det hurtig dyrt.

Andre uforudsete udgifter kan dække over når andre ting i hjemmet går i stykker eller hvis du en fuld lørdag kommer til at smække dig ude af lejligheden. Så skal der nemlig ringes efter en låsesmed og sådan en koster som bekendt penge.

Prøv derfor altid at have en konto stående hvor du har penge lagt til side til uforudsete udgifter. Og rør den derefter ikke medmindre du har brug for det! På den måde er du sikker på at du altid har råd til, når der pludselig sker ulykker, hvilket der uundgåeligt vil gøre på et tidspunkt.

Få råd til de sjovere ting

Når man sparer op til ting og lader sig undvære i sin hverdag, så gør man det pludselig også muligt for en selv at få råd til de lidt større og sjovere ting. Det kan for eksempel være, at du lige pludselig bliver i stand til at leje et sommerhusmed vennerne til sommer. Eller måske kan der ligefrem blive råd til en ferie sydpå?

Eller måske har du længe gerne ville have fat i et flot smartwatch eller er det på tid til at få fat i en ny pc? Sådanne ting kan du også lige pludselig få råd til simpelthen ved at spare lidt op i din hverdag og får dig en god opsparing.

Det er vigtigt at pointere, at du så vidt muligt skal prøve at holde dig væk fra disse opsparinger. De skal kun bruges til de ting som du egentlig gerne vil bruge dem til eller hvis der sker noget uforudset i dit liv. Prøv helt at glemme at de eksisterer. på den måde ender du heller ikke med at gå og tage af den i løbet af månedens gang, så du til sidst ikke har nogen tilbage på denne konto.

Sæt mål

Sæt dig gerne gode mål for hvad det er du gerne vil spare op til. På den anden måde kan det være lidt nemmere for dig selv at gå og spare op i din hverdag. Og du kan sige til dig selv, at grunden til at du ikke får af den kop kaffe ude i byen, er fordi du gerne vil spare op til noget helt bestemt, så for eksempel en ny computer eller en rejse sydpå.

Når du på den måde sætter mål for dig selv, gør du da også en lille smule nemmere at sige fra over for dine venner eller familie, hvis du føler at de lægger pres på dig til at bruge dine penge i din hverdag. Ofte kan det netop være denne grund man har til at man går og bruger flere penge i sin hverdag, end man egentlig føler sig komfortabel med.

De fleste kan forstå ideen om at ville spare op til noget bestemt, som man gerne vil have i sit liv. Og derfor er det også i tvivl om at du vil høre noget fra dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *