Nyheder

Køb produkter som støtter et godt formål

Det er ikke længere nok, at produkter er af god kvalitet. I dag bør et produkt gå længere end det og gennem CSR støtte op om gode formål. Som kunde betyder det for dig, at det er blevet lettere at støtte en bedre verden.

Det sker både ved, at du køber produkter, hvor de ansatte har haft det godt. Det er blandt andet det, som du kender fra Max Havelaar produkter, hvor du kan være sikker på, at bønderne har fået en god pris. Her kan du se, hvordan du finder nogle gode etiske produkter, når du handler.

Find ud af hvad virksomheden støtter

Mange virksomheder har i dag en velgørenhed, som de har tilknyttet. Nogle gange er det deres egen, mens der andre gang er tale om andres velgørenhedsprojekter. Det kan også være, at de har besluttet sig for at x antal kroner, går til velgørenhed, hver gang du handler. En virksomhed som støtter gode formål er pilgrim.dk.

Ofte er der også en garanti for, at du får produkter, som er skaffet på gode vilkår. I en globaliseret verden er det vigtigt, da det ellers er umuligt for dig som forbruger at kende til forhold i fattige lande. Det skulle gerne være sådan, at du hjælper fattige lande med at blive rige, og derved kræver det, at der er gode forhold for dem.

Hvordan ved du, om virksomheder fortæller sandheden?

I dag er der en række forbrugersider, som holder øje med, om det virksomheder lover, også holder i virkeligheden. Det får virksomheder til oftere at fortælle sandheden, fordi de bliver nødt til. De fleste virksomheder ville alligevel gøre det rigtige, men det er vigtigt, at der er nogle, som holder øje med virksomhederne, og dermed holder dem til regnskab.

Det er også det, som denne hjemmeside handler om, da vi går meget op i, om de får etiske rigtige produkter og investeringer. Det er noget, som fylder langt mere, end det gjorde for 20 år siden. Vi kommer helt sikkert til at se flere ting bevæge sig i den retning, da det er noget, som forbrugere går meget op i.

Det bedste, du kan gøre, som forbruger er, at du begynder at gå mere op i moral og etik. På den måde stiller du virksomheder til regnskab for deres handlinger, og du får dem dermed til at ændre holdning og hjælpe mere. Det er en god ting, at man som forbruger stemmer med sine penge, og dermed skaber en bedre verden. I sidste ende gør det en langt større forskel, end hvis man bare er sur over udviklingen, og demonstrerer en gang i mellem. Hvis din utilfredshed eller tilfredshed med dine penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *