Økonomi

Kan jeg fortryde et lån på nettet? Få svaret her

Hurtig lån på internettet er efterhånden blevet en accepteret del af rigtig mange danskeres økonomiske horisont. Netlån er jo først og fremmest en utroligt hurtig og ikke mindst nem måde, at få lidt ekstra penge i baglommen. Når dette så er sagt, så er netlån også rigtigt fristende for mange mennesker, der måske ikke har det økonomiske spillerum til at betale af på deres lån. Heldigvis findes der en løsning på dette problem.

Kreditaftaleloven er designet til at hjælpe dig

Rigtigt mange danske låntagere har aldrig hørt om den såkaldte kreditaftalelov, og dette er helt sikkert en skam. For denne handy lille lov er faktisk designet til alle de låntagere, der efterfølgende har måtte indse at de af den eller anden grund ikke kan formår at betale de månedlige afdrag på deres hurtig lån – eller måske blot fortryder. Kreditaftaleloven garanterer nemlig, at man som låntager har 14 dage til at fortryde ens netlån uden yderligere omkostninger. Og dette gælder endda de ofte høje stiftelsesgebyrer forbundet med mange lån på internettet. Men dette er faktisk ikke det hele. Kreditaftaleloven gælder nemlig også i forbindelse med traditionelle banklån. Det vil derfor på nuværende tidspunkt være på sin plads, at vi dykker lidt dybere ned i kreditaftaleloven så du kan finde ud af lidt mere om de mere specifikke detaljer.

Gælder kreditaftaleloven for alle typer gebyrer?

Kreditaftaleloven giver som sagt dig som låntager mulighed for at undgå at betale for stiftelsesomkostninger og andre gebyrer ved hurtig lån og banklån. Den eneste undtagelse ved denne regel gælder i forbindelse med gæld til det offentlige, såsom tinglysningsagifti forbindelse med et pantebrev.

Hvornår træder fortrydelsesfristen i kraft?

Så snart du har underskrevet din låneaftale på dit hurtig lån, så vil uret begynde at tikke. Du har herefter 14 dage til at fortryde dit lån. Heldigvis er låneudbyderen forpligtet til at oplyse dig om din ret til fortrydelse, så du vil derfor altid være sikker på at du vil være tilstrækkeligt oplyst om dine rettigheder som låntager fra låneudbyderens side. I de sjældne tilfælde hvor du ikke er blevet oplyst om din fortrydelsesret, så vil din fortrydelsesret heldigvis først træde i kraft fra det sekund du informeres om denne. Kreditaftaleloven er derfor først og fremmest en instans, der er beregnet til at være på din side som låntager.

Hvilke undtagelser findes der i min fortrydelsesret?

Stort set alle regler kommer med deres undtagelser, og dette gælder såmænd også for kreditaftaleloven. F.eks. vil du ikke være berettiget til at fortryde hurtig lån med en løbetid på under 3 måneder. Du vil heller ikke kunne anvende din fortrydelsesret i tilfælde, hvor låneudbyderen har foretaget en anfordring. Derudover eksisterer deres faktisk også nogle få typer lån, der ikke er omfattet af kreditaftaleloven – og dermed selvfølgelig også fortrydelsesretten. Her tænkes der helt specifikt på de hurtig lån, hvor der ikke er tilknyttet renter og gebyrer. Når dette så er sagt, så kan denne sidste type lån dog ofte være vanskeligere at finde en en nål i en høstak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *