Nyheder

Få et overblik over din økonomi

Økonomien kan godt være lidt stram nogle gange, og det kan være svært at få råd til det, som vi gerne vil have råd til. Det er desværre sjældent de sjove ting, som størstedelen af vores penge går til.

Prøv at forberede dig på de ting, som er kedelige, og som vi ikke altid kan være forberedte på. En ødelagt bil og store tandlægeregninger er ikke noget, som vi kan forudse, og det er altid penge, som vi godt ville have brugt på noget andet.

Hvor kan du nemt spare penge?

Start med at spare penge der hvor, at du kan. Du kan med fordel starte med at kigge på dit forbrug. Det er både bæredygtigt og økonomisk ansvarligt.

Vi kan starte med at kigge i vores køleskab. Hvis vi kigger på priserne når vi handler, laver madplaner, og sørger for at tilpasse det tilbudsaviserne hver uge, så er vi allerede meget langt.

I Danmark smider vi 47kg. spiseligt mad ud hver eneste år pr. person. For en gennemsnitlig familie svarer det til 7200kr. om året. For de penge ville du næsten kunne få fikset din bil og ordnet en tand eller to uden problemer.

Du kan også tage cyklen i stedet for bilen. Du kan spare en masse penge på både benzin og afgifterne på din bil, hvis du helt vælger at bortskaffe den. Er en bil en gang i mellem nødvendig, så kan du med fordel stadig have en bil, og så bare blot spare benzinen i hverdagene.

Et tog- og buskort er også en stor synder på det månedlige budget, og der kan også der være penge at spare, hvis du nupper cyklen i stedet.

Køb kun det, som du har brug for

Lad vær med at købe tøj der sidder dårligt, som du ikke er tilpas i, eller som måske er til den lille størrelse bare fordi, at du måske en dag kan passe det igen.

Du har ikke brug for det, og det er i sidste ende en større udgift end en besparelse selvom, at du måske fik det på tilbud.

Mangler du noget til en fest eller til et bestemt tema, så start i genbrugen. Hvis det kun skal bruges en gang, så går det nok, at det er blevet brugt af en anden en gang eller to.

De resterende poster

Er du en af dem som synes, at en rigtig ferie foregår på første klasse med ekstra benplads, på 5-stjernede hoteller, eller som ikke vil vende og dreje hver en stregkode og krone, så er det også helt fint.

Lån penge til erhverv eller privat, når det hele bliver lidt for presset eller svært at finde rundt i.

Det kan også godt være, at du egentligt har pengene til et lidt sjovere og mere luksuriøst liv, men at du i virkeligheden gerne bare vil spare nogle flere penge op, eller bare gerne vil være mere økonomisk bevidst.

Når du sparer på de økonomiske ressourcer, så sparer du som oftest også på jordens ressourcer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *