Forretning

Gode råd til at investere en arv etisk

Efter en dødsbo behandling sker der gerne det, at du arver nogle penge, som du kan vælge at bruge, som du har lyst til.

Uanset om du arver fra en person, som var meget etisk eller ej, så har du nu muligheden for at bruge pengene og gøre verden til et bedre sted på samme tid. Hvis personen, som du arver fra, var meget etisk anlagt, så går det fint i spænd med personens ånd.

Hvis du ikke mener, at personen var det, så er det din mulighed for at gøre personen til et bedre mennesker, selvom personen ikke længere er blandt jer.

Find de rigtige aktier

Det er altid populært at investere i aktier, når det kommer til at finde investeringsmuligheder for en arv. Det skyldes især, at aktier er relative simple at investere i, da du via din bankkonto kan komme i gang med det.

På den måde skal du ikke til at flytte dine penge rundt for at gøre noget ved dem, og det er da helt klart noget af det letteste, du kan vælge at investere i.

For at finde etiske investeringer er det en god idé at kigge på virksomheders CSR rapport i deres årsregnskab. På den måde kan du se, hvad de gør for at hjælpe verden.

Selv store banker gør den slags, men vi vil anbefale, at du investerer i nogle virksomheder, som rent faktisk laver de ting, som deres CSR vision er en del af. For ellers er det svært for dig at overskue, hvornår der er tale om simpel markedsføring og tomme buzzwords, og hvornår der er reel handling bag ordene.

Du kan komme i gang med det samme med at handle aktier, når arven er gået igennem efter advokatens dødsbo behandling. Hvis du vil vide mere om, hvordan en advokat kan hjælpe jer igennem processen, kan du læse mere om det her.

Find etiske startups

En lidt sværere tilgang kan være, at du henvender dig til de virksomheder, som er i opstartsfasen. De fleste nystartede virksomheder har brug for ufatteligt mange penge, og derfor er de altid på udkig efter investorer.

Det kan dog være svært at få lov at komme ind på det marked, da mange af dem gerne vil have mere end penge fra en investor, og derfor skal du ud at sælge dig selv, hvis du ikke allerede har lavet noget inden for den verden.

Men du kan helt sikkert godt finde nogle nystartede virksomhed med fokus på at gøre verden til et bedre sted, som du gerne må investere i. Det er bare med at komme ud steder, hvor de er, så du lærer dem at kende.

Med disse to råd er du klar til at blive en etisk investor med din arv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *