Økonomi

Sådan investerer du etisk – også efter din død

Vi alle skal dø på et tidspunkt. Dog er det forskelligt fra person til person, hvorledes man ønsker, ens arv skal gå. Størstedelen af arve går til familien, men andre vælger at gå andre veje. Du kan eksempelvis lade din arv eller dele af arven gå til et godt formål i form af velgørende foreninger. Men hvordan sikrer du, at arven går til et formål, som er etisk korrekt? Det er de færreste, der ønsker at støtte uetiske gøremål, og derfor er det en god idé at undersøge det grundigt. I nedenstående artikel kan du læse mere om, hvordan du investerer etisk efter din død.

Undersøg den valgte forening

Når arv gives til velgørende foreninger, skal der ikke betales arveafgift deraf, og derfor gælder det om at vælge foreningen med omhu. Du kan med fordel undersøge forskellige foreninger inden. Når du skal vælge forening, er det vigtigt, at foreningen ikke investerer i virksomheder, som producerer inden for fossile brændstoffer, gambling, alkohol, tobak, vågen og porno. Det er ligeledes vigtigt, at foreningen ikke selv har produktion inden for disse områder. Ved at vælge en forening, som ikke har eller gør dette, vil du sikre at din arv investeres etisk.

 

Overvejelse omkring dele af eller hele arven

Hvis du ønsker at lade din arv gå til velgørende formål, skal du efterfølgende overveje hvor stor en del af arven, der skal gå til dette. Du kan vælge at lade hele arven gå dertil eller blot en procentdel. Uanset hvad du vælger, bør du tale med din familie om det. Det er vigtigt, at de er indforstået med dine ønsker. På denne måde opstår der ikke forvirring og misforståelser efter din død. Nogle familiemedlemmer kan have svært ved at acceptere dit valg, da de ønsker at få deres del af arven. Dette skal du ikke tage dig af. Det er trods alt dit sidste ønske i livet, og det skal derfor foregå på den måde, som du selv ønsker det.

 

Sørg for penge til en ordentlig bobehandling

Hvis du har en familie, hvor der ofte er mange interne problemer, kan det være en god idé at sørge for, at der er penge tilbage nok i arven til at få hjælp af en bobestyrer. En bobestyrer vil sørge for, at alt efterfølgende kommer til at gå på den bedste og mest korrekte vis. Dette kan være en tryghed for dem, som har en familie med en del uoverensstemmelser. Ved at sørge for at få en bobestyrer til at håndtere den kommende bobehandling, vil du sikre, at det bliver gjort på den mest etiske måde. Du kan læse mere om bobehandling her, hvis du ønsker mere information derom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *