Nyheder

Bliv mere miljøvenlig i dag

Miljøvenlighed bliver stadig et mere aktuelt emne, da der er kommet et større fokus på fældningen af de tropiske regnskove, CO2-udslip og kødproduktionen. Men det kan være en smule svært at overskue, hvordan man tager de første skridt ind i din miljøvenlige verden.
Hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, er denne artikel for dig.

Solceller

Strømgenerering skader miljøet utrolig meget, og der er derfor de seneste år kommet et ekstra stort fokus på implementering af solceller. Solceller producerer elektricitet fra solens stråler, og det er det der gør, at de ikke forurener.
Solceller kan godt være en smule dyre, og derfor kan det være en god investering at låne penge til at finansiere det, indtil du får penge. Solcellers levetid er på omkring 35-50 år, og de er derfor i længden faktisk billiger end hvis du bruger almindelig strøm. Så hvorfor ikke spare penge samtidig med at du hjælper miljøet?

 

Kød fri dag

En anden ting du kan gøre for at hjælpe miljøet, er ved at inkorporere flere kødfrie dage om ugen. Der bruges ca. 15.00 liter vand og 12 kilo korn til at producere bare ét kilo oksekød. Samtidig fældes der rigtig mange træer i de tropiske regnskove for at producere foder til de mange landbrugsdyr, vi har i Danmark. Der er derfor god grund til at reducere dit ugentlige kødforbrug markant.
Desuden vil et lavt indtag af køb mindske risikoen for mange typer af kræft og hjertekarsygdomme, og du er også med til at støtte dyrevelfærden. Du kan derfor slå 3 fluer med et smæk.

 

Sortér dit affald

Det er meget skadeligt for miljøet konstant at skulle producere nyt plast, glas og metal. Det ville derfor være en stor hjælp, hvis du sorterede dit affald, således at det kan blive genbrugt i stedet for at der skal produceres nyt igen.
Mange mennesker er meget i tvivl om, hvordan de skal opdele deres affald, men en god tommelfingerregel er at sortere det i fire forskellige kategorier:

Glas og flasker: Det er alkoholiske flasker som vin og spiritus, men også genstande som syltetøjsglas.

Papir: Her kan du samle aviser, ugeblade og diverse magasiner.

Pap: I papbunken kan du placere gamle flyttekasser, kartoner osv.

Metal: Her placeres konservesdåser og sodavandsdåser uden pant.

Hvis du følger disse tips, vil du allerede have gjort miljøet en kæmpe tjeneste. Så del disse gode råd med dine venner og familie, så vi alle kan være sammen om at værne om miljøet, som vi alle elsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *