Forretning

Brug din karriere og dit liv på noget etisk

Penge styrer alt. Det er desværre sandheden. Vi lever mere eller mindre for at tjene penge for derefter at bruge dem igen. Vi tjener en masse penge for at bruge dem på en bil, som vi så primært kører i, når vi skal på arbejde for at tjene penge. Det er noget af et paradoks.

De fleste af vores jobs skaber ikke noget værdi til samfundet. Marketing er eksempelvis bare en industri, der får folk til at købe noget, de ikke har brug for. Hvis man virkelig har brug for noget, skal man nok blive opmærksom på at købe det. Andre ting er simpelthen bare et menneskeskabt behov. Vi kan dog sagtens bruge vores lange uddannelser til noget med værdi – vi guider dig!

Følg dit hjerte

Mennesket er overvejende godt. Vi har vores fejl, og der er selvfølgelig forskel fra menneske til menneske. Men overvejende godt. Derfor vil det næsten altid være en god idé at følge dit hjerte fremfor dit rationale.

Dit rationale siger dig, at du skal vælge et job, der giver dig tryghed og sikkerhed. Som regel et job der betales godt for. Som regel et job der ikke er særlig etisk. Det er sjældent folk virkelig brænder for noget, der ikke er godt. Derfor, hvis du kan mærke du brænder for noget – følg det.

Brug dine evner til det gode

Det er selvfølgelig svært at gøre noget virkelig godt, hvis du ikke har kompetencer indenfor det område. For at gøre mest muligt gavn skal du derfor finde noget, du er rigtig god til og så udvikle dine kompetencer indenfor det felt.

Hvis du for eksempel altid har været god til at tale foran mange mennesker, kan du bruge det i det godes tegn. Hertil kan du udvikle dine kompetencer ved at tage til kurser vedrørende præsentationsteknik. Klik her hvis det er dig, der snakkes til her.

Tag ud i verden

Det er lidt en kliché, men man får virkelig et større og bredere perspektiv ved at se verdenen. Det kan godt være vi brokker os over ældrebyrden og flygtningestrømme, men faktum er, at vi lever i trygge, lille Danmark. Vi kender ikke til rigtige problemer.

Derfor kan vi ikke rigtigt sætte os ind i, hvad der er brug for ude i den store verden. Det kan du meget bedre, hvis du tager til et af jordens mange brændpunkter.

Vend det dårlige til det gode

Hvis du allerede har taget en uddannelse, der måske ikke umiddelbart virker som en karriere, hvor der kan gøres en forskel, så tro om.

For eksempel marketing, som vi snakkede om før. Der kan du bruge dine kompetencer til noget godt. Marketing er et stærkt værktøj. Hertil kan du gøre opmærksom på, hvad der skal ændres og endnu mere presserende overbevise folk om, at det er dem, der skal gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *