Nyheder

Få mere ud af dine penge

Mange danskere finder det nemt at bruge penge på nye produkter. Selvom mange føler, at de bruger deres penge fornuftigt, da de for eksempel kun shopper ved tilbud, får de stadig ikke det meste ud af deres penge. Læs med her for gode råd til at få mere ud af dine penge. 

Undgå at gå tilbuds-amok

Hvis man gerne vil få det meste ud af sine penge, skal man ikke gå amok i tilbud. Populært er det for forretninger at sænke priserne meget på særlige tider af året, som for eksempel til Black Friday eller ved ’januarudsalg’. Rigtig mange danskere føler, de gør et godt kup ved at shoppe i disse tilbudstider, hvilket man selvfølgelig også kan argumentere for, at de gør, da det er tilbud. Dog køber man meget mere, når der er tilbud, netop fordi det er på tilbud – og ikke fordi man har et reelt behov for det. Dermed ender man oftest med at bruge langt flere penge end man reelt set sparer. Ønsker man at købe i en af disse tilbudstider, bør man kun købe det produkt, man sætter sig for, for eksempel en bestemt kjole – og ikke 2 bluser, et par bukser og andet med.

Gå efter kvalitet

I stedet for at bruge mange penge på billige produkter, bør man i stedet spare op til kvalitet. Hvad end det drejer sig om et TV, en kjole eller noget tredje, vil man også blive gladest for i længden at have investeret flere penge i noget af højere kvalitet, fremfor billige produkter af dårligere kvalitet. I stedet for at købe 5 kjoler, som muligvis ikke holder så lang tid, bør man investere i én dyrere kjole, som så til gengæld holder meget længere. Det samme gælder sengetøj, at man for eksempel køber kvalitet som Georg Jensen Damask, selvom det betyder at man kun får 1 sæt fremfor flere sæt til samme pris af dårligere kvalitet. Det kan være svært at indstille sig selv til at shoppe på denne måde, da mange føler, at de får mere for deres penge, hvis de køber flere produkter til lav pris, fremfor et dyrt produkt. Det handler om, at man lærer at tænke i kvalitet fremfor kvantitet.

30 dages reglen

Har man svært ved at bruge sine penge fornuftigt, og kommer man ofte til at gå shoppe-amok i tilbud, bør man følge dette råd. De køb man foretager sig under tilbuds-shopping, er som oftest drevet af spontane, impulsive handlinger. Man tænker: ’hvor er det billigt; det kunne jeg da godt bruge’. For at undgå disse spontankøb, bør man lave en 30 dages liste. Det er en shopping liste, hvor man skriver de produkter på, man godt kunne tænke sig at købe – og også notere datoen for, hvornår det er skrevet ned. I stedet for at gå ud at købe produktet med det samme, skal man vente 30 dage – og hvis man stadig kan se en fornuft i at købe produktet efter de 30 dage, kan man købe det. Ydermere må man ikke købe noget (udover dagligvarer selvfølgelig) som ikke står på listen. På denne måde undgår man impulsive køb; man foretager kun velovervejede køb og får dermed det meste ud af sine penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *