Økonomi

Gode råd til en bæredygtig startup

Mange forbinder livet som iværksætter med tilværelse med absurde rigdomme og frihed til at gøre hvad man vil, når man vil. Virkeligheden er derimod en helt anden og for mange iværksættere forbliver dette ved illusionen. Grunden skal findes i, at mange ikke er klar over det ekstremt hårde arbejde livet som iværksætter kræver. Et liv hvor man ikke kan tage ud og drikke med vennerne, når man har lyst, på grund, af at der altid lige er noget som kræver ens opmærksomhed.  Dertil er det kæmper mange startups også mod det faktum, at mange må lukke ned inden de for alvor bliver store. De seneste 30 år er der kun blevet ”produceret” fem nye virksomheder, der kan gå ind på listen over 100 største virksomheder i Danmark.

Bæredygtighed i Danmark har vundet indpas også på virksomhedsplan, hvor kunder går mere og mere op i, om virksomheden er bæredygtig. Derfor skal nye virksomhedsejere overveje hvordan virksomheden skal være transparent.

Brug de rigtige leverandører

En vigtig del af en enhver forretning er leverandørerne.  Hvis man skal have en bæredygtig virksomhed er det alfa og omega, at dine leverandører følger de etiske regler. Eksempelvis hvis du importerer kaffe fra Sydamerika, så er det vigtigt at dine leverandører ikke bruger ulovlig arbejdskraft underbetaler sine medarbejdere, da det kan smitte af på virksomhedens image, hvis leverandørerne ikke efterlever internationale krav og standarder.

Økonomi

En af største bekymringer ikke kun hos iværksættere, men hos de fleste mennesker generelt er hvordan økonomien skal skrues sammen. Som iværksætter er kapital svær at opbygge og man skal overveje grundig hvordan man investerer sine penge. Virksomheden skal gerne være rentabel på den lange bane, hvorfor lyset for enden af tunnelen kan være svært at se, hvis budgettet er lille.  Der er forskellige måder, hvorpå en bæredygtig økonomi kan opnås. Er der potentiale i projektet og forretningsideen, er det muligt at finde investorer, som vil skyde penge i projektet.  Fordelen ved at have flere involverede partnere i din forretning, er at du kan få en økonomisk indsprøjtning og sparring til, hvordan du skal drive din forretning af mere erfarne mennesker.  Hvis du søger sparring til startup, så læs her.

B2C eller B2B

Når du skal vælge det marked din virksomhed skal operere på og have sine primære omsætning fra, er det utroligt vigtigt at gøre sit hjemmearbejde ordentligt. Hvis du vil arbejde på b2b markedet, er det ikke underordnet om de virksomheder du samarbejder med har rent mel i posen. Det kan gå over din virksomheds image, hvis du bliver associeret med virksomheder, der ikke følger de etiske standarder og normer.

Trivsel

Med tiden skulle din virksomhed gerne vækste og du får brug for flere hænder.  Medarbejdernes trivsel og håndtering af denne er udslagsgivende for din fremtidige succes. Her skal arbejde–og lønforhold ikke negligeres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *