Nyheder

Gør din bolig miljøvenlig med disse investeringer

Har du planer om at gøre din bolig mere miljøvenlig? En miljøvenlig bolig er et af de vigtigste punkter for at passe på miljøet i hverdagen. Samtidig kan du ved at lave forskellige investeringer på længere sigt sænke udgifterne. Det kan du læse mere om her, hvor vi kommer med vores bud på 3 investeringer til din bolig, der både hjælper miljøet og sparer dig penge på længere sigt.

 

Solceller

Den første investering, som du skal overveje til din bolig, er solceller. Solceller er en god måde at gøre elektriciteten i din bolig mere grøn, da elektriciteten produceres direkte fra solens lys.

Solceller er en forureningsfri energikilde, da det er solens lys der bruges til at producere elektriciteten. Der er selvfølgelig lidt forurening, når solcellerne produceres – det kan vi ikke komme udenom, men når solcellerne er produceret og monteret, er der ikke mere forurening derfra.

Fordelen ved solceller, sammenlignet med fx vindmøller, er at de ikke larmer og der er ikke nogen bevægelige dele. Derfor har solceller også en lang levetid, der gør det til en god investering til din bolig.

Solceller er en dyr investering, men du kan på længere sigt få en billigere elregning, da du selv begynder at producere din egen strøm, og derfor er det en god investering til din bolig, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra for miljøet.

Solceller kan integreres på husets tag eller stå alene et sted på grunden, alt efter hvilken løsning der passer bedst til din bolig.

 

God isolering

Det næste du kan gøre i din bolig, er at investere i en god isolering. Det er især hvis du bor i en ældre bolig, at du bør overveje at tjekke isoleringen efter.

Isoleringen i boligen er vigtig, for at huset kan holde på varmen og dermed ikke lukker en masse varm luft ud.

Hvis du har en dårlig isolering, har du helt sikkert også en stor varmeregning, og du bruger mange penge på at lukke varm luft ud af boligen. Det er både dårligt for miljøet og din økonomi.

Derfor bør du tjekke din isolering igennem og se, om der er muligheder for at lave en bedre isolering, der kan holde bedre på varmen i din bolig.

 

Termovinduer

Et andet aspekt, der spiller en stor rolle for din varmeregning, er hvor gode vinduer du har. Hvis du har en god isolering, men dine vinduer er utætte vil varmen ryge ud der, og for at fuldende en god isolering, er det derfor en god idé at tjekke dine vinduer efter.

Det er fx vigtigt at tjekke om tætningslister er intakte og dermed kan hjælpe med at holde på varmen.

Hvis du vurderer at det er tid til nye vinduer, kan du finde mange gode vinduer online. Du kan fx kigge på danske-vinduer.dk, hvor du kan finde vinduer i god dansk kvalitet.

Ligesom en god isolering er nye vinduer en investering på længere sigt, da du vil få en mindre varmeregning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *