Forretning

Investér i etiske virksomheder

Uanset om du skal investere dine pensions- frie eller virksomhedsmidler, så er det vigtigt med god formuepleje. Der er mange muligheder for både at tjene penge, samtidig med at du støtter etiske virksomheder.

Vi ved godt, at det kan virke uoverskueligt at vide, hvad du skal investere i, og det er da også grunden til, at vi anbefaler, at du vælger nogen til at stå for din formuepleje. Hvis det er en mulighed, som du mener, er den rigtige for dig, så kan du læse mere om det her.

Men der er nogle ting, du kan gøre, hvis du gerne vil finde frem til de rigtige etiske virksomheder.

 

Støt de virksomheder som du kender

Alle har nogle virksomheder, som de stoler på. Du kender måske virksomhederne fra medierne, og du har altid godt kunne lide dem. Det er ikke en metode til at investere alle dine penge, men hvis formålet er at gå efter virksomheder, som du mener er etiske ansvarlige, så kan det være en fin idé.

Du bør ikke investere alle dine penge på denne måde, men der er ikke noget galt med, at du investere nogle af dine penge. Har du en bank til at stå for din formuepleje, kan du fortælle dem, at du vil have nogle aktier i den virksomhed, som du godt kan lide.

Ellers kan du også altid købe disse aktier ved siden af.

 

Hvad siger virksomheden om CSR

Alle virksomheder, som er et aktieselskab, har et regnskab, som du kan kigge nærmere på. Professionelle virksomheder bruger meget tid på at analysere regnskaber, fordi de ved, hvor vigtigt det er.

Det kan du også gøre, men da dit fokus er på, at du gerne vil finde etiske virksomheder, skal du kigge nærmere, hvad de skriver om CSR. Her kan du læse nærmere om deres vision for virksomheden.

Vi anbefaler, at du vælger en virksomhed, hvor deres CSR hænger sammen med selve virksomhedens økonomi. Mange virksomheder støtter blot tiltag, så de kan skrive om CSR, og her virker det mere som en markedsføringsgimmick end et reelt ønske om at ændre verden.

 

Snak med professionelle

Du kan altid vælge at investere dine egne penge, men de fleste ved ikke særlig meget om, hvad de investerer i. I stedet kan det være en god idé at lade andre stå for ens formuepleje, da der er mange kompetente mennesker derude.

Det er forskelligt, hvordan formuepleje gribes an. Generelt set holder de et skarpt øje med markedet og sørger for, at du får det højest mulige afkast. Et højere afkast kommer til at gøre en kæmpe forskel på sigt, og det kan være en ændring på mange penge den dag, hvor du går på pension.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *