Nyheder

Investeringer i dansk pelsproduktion

Pels er meget omstridt emne hos mange, og der er bestemt også grund til at lave overvejelser, før man investerer i pels. Hvis du har et image udadtil, skal du blandt andet være forberedt på, at det kan udvikle sig til negativ omtale. I værste fald kan det udvikle sig til en regulære shitstorm imod dig. Det er derfor vigtigt at have det etiske fundament i orden.

 

Pelsens produktionssted

Man kan ikke komme udenom, at der bruges pels i modebranchen, og der er mange danskere, som godt kan lide at gå i pels. Dette vil fortsat ske uanset ens personlige holdninger. I forhold til pelsproduktion er dette en relevant indsigt, for der vil stadig blive brugt pels, selvom den ikke bliver produceret i Danmark. I det lys er det langt mere i en etisk gråzone at støtte eksempelvis brands, som hyppigt anvender pels i deres produkter.

Det er svært at argumentere for, at pelsproduktionen er for dyrenes skyld. Man kan imidlertid argumentere for, at det er bedre for dyrene, hvis pelsen bliver produceret i Danmark, hvor der er krav til dyrevelfærden i forhold til at produktionen eksempelvis bliver flyttet til Kina.

 

Se investeringen an i virkeligheden

Hvis du overvejer at investere i pels, kan det være en rigtig god idé at se din investering an i virkeligheden. Der har været flere dyrevelfærdsskandaler i Danmark, og selvom pelsproducenterne påstår, at virkeligheden er en anden, er det en god idé at se det hele an i virkeligheden. Dermed får du mulighed for at vurdere kvaliteten af dyrevelfærd på første hånd og for bedre en idé om, hvorvidt det er en branche, som du kan investere i. Følg din mavefornemmelse, og gør det, som du finder rigtigt. Det er desværre altid svært at foretage investeringer, hvis man skal tage hensyn til alle etiske dilemmaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *