Forretning

Iværksætteri er med til at ændre verden

I dag drømmer rigtig mange om at blive iværksættere og være med til, at styrke den danske økonomi. Der er rigtig mange gode grunde til hvorfor du skal blive iværksættere. En af dem er, at du er med til forandrer verden og kan sætte en ny dagsorden.

Det kan du ikke kun gøre med din idé, men også hvordan du agerer i og med din forretning. Ved at vælge en etisk tilgang til din virksomhed er du med til at ændre tingenes gang, til det bedre. Læs med og få inspiration til hvad du kan gøre, for at have en mere etisk tilgang i din forretning som iværksætter.

Køb varer de rigtige steder

I dag køber vi produkter og råvarer, der kommer både fra lokale forretninger og i særdeleshed fra udlandet. Importen fra lande i Afrika, Sydamerika og Asien fortsætter i et højt tempo – og desværre er det ikke alle varer, der kommer op til Danmark under ordentlige forhold. Selvom din virksomhed ikke er særlig stor, vil du stadig være med til sikre bedre forhold, hvis du køber varer og produkter, som er bæredygtige.

Brug ordentligt arbejdskraft

En anden vigtig etisk ting, i forbindelse med dit iværksætteri, er, at du forhåbentligt på et tidspunkt skal til at ansætte medarbejdere. Og her kan du hente meget, hvis du gør det ordentligt. Sørg for at dine medarbejdere har ordentlige forhold, en løn der er tilsvarende. Det er god etisk stil, at du sørger for at forholdene i din virksomhed er i orden, så du kan være med til at holde en høj en standard.

Projekter i udlandet

Hvis din virksomhed importerer mange varer eller materialer fra et bestemt lokalt område, så kan du med fordel overveje at lave et CSR projekt i landet. Der er mange former for projekter, du kan være med i eller selv starte. Dermed er du med til at tage samfundsansvar. Der findes mange platforme dit CSR projekt kan munde ud i. Det essentielle er, at du finder noget der giver mening for det lokale område, som du gerne vil hjælpe.

Find en partner

Det er hårdt at være iværksætter, især hvis du gerne vil have succes. Det koster meget personligt og du skal ikke kun investere ressourcer, men også meget tid. For der er ingen som er kommet sovende til deres succes. Derfor kan det være en god ide at hente sparring, inspiration og investering udefra. Finde en som hjælper dig med din forretning – og som samtidig kan give gode råd til hvordan du holder dit firma etisk forsvarligt, i den store globale verden. Du kan finde en i det netværk eller en såkaldt Business Angel, som hjælper dig med din iværksætterdrøm. Du kan finde en Business Angel ved at klikke her.

 

Iværksætteri er godt; iværksætteri der er med til at udvikle de etiske forretningsgange er ekstra godt. Vær med til ændre tingens gang med din virksomhed, du har alle muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *