Nyheder

Vi viser nye tendenser, når vi forbruger

I dag er det ikke nok at vare er billige, de skal også være bæredygtige og etisk forsvarlige. Det stiller store krav til producenter og butikker at omstille sig, så de leverer produkter der er har en høj kvalitet, rimelige priser og som er etisk korrekte.  På den måde er forbrugere med til at vise en ny side, når de køber varer.

Det signaler ikke kun hvem du er som forbruger, det signaler også hvordan du tackler de samfundsproblemer der er. Læs med og få viden omkring tre områder, der allerede har fundet sig tilpas hos forbrugere.

Madvarer

En af de områder, som folk går mest op i, er de madvarer de får. I dag kan du få råvare og produkter fra overalt i verden. Det er både berigende og udfordrende på samme tidspunkt, for du ved ikke helt under hvilke omstændigheder de varer kommer fra. Vi må desværre indrømme, at mange råvarer og produkter kommer til Danmark under mistænkelige forhold. Du kan selvfølgelig købe bæredygtige produkter, hvor firmaer garanter de er produceret under gode forhold. Men mange er også begyndt, at lave en modreaktion, hvor fokus er på at købe lokale råvarer. Her ved du hvad du får og hvor det kommer fra. Det er noget som forbrugere i dag er opmærksomme på – og det er bestemt et område som er vigtig at fokusere, hvis du er producent og butiksejer. For når forbrugere køber lokale råvarer er de ikke kun sikker på at høj kvalitet, de er også med til at holde de økonomiske hjul i gang. Det er vigtigt, i disse tider, at agere lokalt – for vores lokalmiljø har større betydning end vi tror.

 

Naturen & Miljøet

Der er ikke kun fokus på det, vi putter i munden. Der er i den grad også fokus på de produkter, som er med til at signalere, om hvorvidt vi går op i det etiske og bæredygtige i dag. Mange bruger deres hobby til at vise det, som for eksempel ved jagt. Ved at gå jagt går du ind for ordentligt behandling af dyr, vildt og det naturlige. Hvis du gerne vil ud opleve hvordan en jagt tager sig til, og blive klogere på hvordan jagt og det etiske forbrug hænger sammen, så finder du masser af jagtudstyr lige her.

 

Deleøkonomi

Rigtig mange bevæger sig også i retningen imod deleøkonomi, for det er en bæredygtig og etisk måde at agere på i vores samfund. Derfor ser man også et firma som Gomore være meget fremme i skoene, for med samkørsel bliver der mere plads på de danske veje – og du er med til at mindske Co2 udslippet. Det er ét eksempel på hvordan deleøkonomien har vundet indpas hos danske forbrugere. Det er fremtiden, at danske forbrugere begynder at dele flere ting, for at udnytte ressourcerne bedst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *