Forretning Nyheder

Kirurgiske og kosmetiske behandlinger har aldrig være mere populært

En branche i vækst

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at flere og flere vælger at få lavet kosmetiske skønhedsindgreb, som for eksempel nye bryster eller fylde til læberne. Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet, siger selv at de oplever en markant stigning i efterspørgslen på både kirurgiske og kosmetiske indgreb. Den øgede efterspørgsel bekræftes af tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der oplyser at antallet af læger der er registreret til at udføre kosmetiske indgreb, steg med 25 procent fra 2013 til 2017.

Samtidig viser tal fra Sundhedsstyrelsen, at danske kvinder i 2018 fik rekordmange nye bryster, hvilket tyder på, at efterspørgslen fortsætter. Spørger man danskerne selv, er der 13 procent der har overvejet at få en kosmetisk operation det seneste år – herunder 17 procent af kvinderne og 9 procent af mændene. Hele 23 procent af danskerne ville derimod overveje det, hvis det var gratis.

Hvilke behandlinger hitter?

Kosmetiske behandlinger er som sagt populært for tiden, men hvilke behandlinger er det egentlig der løfter markedet og hvorfor? Tandblegning er en af de behandlinger der vinder frem. Det kan blandt andet have noget at gøre med, at hvide tænder i den vestlige kultur symboliserer velstand og sundhed. Herudover er især restylane og botox populært – det kan både hjælpe med at få fyldigere læber, komme af med rynker, eller ændre form på hage og kindben. Størstedelen af de danske kvinder der får disse behandlinger, ønsker et naturligt og sundt look, og ikke et ansigt uden mimik eller kæmpe trutlæber.

Der er også skønhedsbehandlinger der hitter i den lidt mindre invasive afdeling. For eksempel er både manicure og pedicure blevet populært – især kunstig forlængelse af neglene er der flere og flere der køber sig til. Eyelash extensions er også blevet et stort hit – muligvis fordi man slipper for at lægge mascara og har et friskere look hele døgnet. Går du og overvejer en forbedring af dit udseende kan du læse mere her.

Fra tabu til talt om

I mange år var skønhedsbehandlinger ikke noget man talte med veninderne om og man prøvede så vidt muligt at holde det hemmeligt. Men det er helt anderledes nu. I takt med at flere og flere kendte er ærlige om hvad de får lavet, er det også blevet mere acceptabelt at være åben om det i privaten. Især den unge generation synes at det er normalt at få lavet diverse behandlinger og er ikke flove over at tale om det.

En undersøgelse viser for eksempel at 8-10 kvinder mellem 18 og 29 år, synes at det er helt i orden at få lavet kosmetiske indgreb, hvis man føler at man bliver gladere af det. Jo ældre mennesker man spørger, jo færre synes at det er okay. Det tyder på, at de yngre generationer har et helt andet forhold til at ændre på sig selv, end de ældre har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *