Forretning

Sådan skriver du en tiltalende ansøgning

Din ansøgning er altafgørende i forhold til, om du virker som en interessant kandidat overfor din potentielle arbejdsgiver. Det kan derfor godt betale sig at investere tid i at skrive en god ansøgning. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til, hvordan du skriver den bedste ansøgning.

Afstem afsender/modtager forhold

Inden du begynder at skrive din ansøgning, er det vigtigt, at du afstemmer afsender/modtager forholdet. Det er nemlig vigtigt, at du tilpasser dit sprog til modtageren, når du skriver din ansøgning. Din ansøgning skal være velformuleret og sproget og tonen skal helst matche det jobopslag, du har set fra virksomheden.

Begræns skrivningen

Et andet godt råd vi vil give dig, når du skal i gang med jobansøgningen er ikke at skrive for langt. Mange virksomheder modtager flere hundrede ansøgninger til deres stillingsannoncer, og det er derfor vigtigt, at du forsøger at holde deres opmærksom igennem hele din ansøgning. Det nytter derfor ikke noget, hvis du kommer ud i lange og snørklede sætninger, som egentligt ikke er relevante for den samlede kontekst af jobansøgningen. Hold dig til en stram opbygning, hvor hver linje er vigtig, interessant og siger noget om dig som ansøger.

Studér de efterspurgte krav nøje

I stillingsannonce vil der ofte stå nogle krav, som de efterspørger i en kommende kandidat, og det er dem du virkelig skal analysere på. For det første skal du være sikker på, at du forstår kravene som den pågældende virksomhed efterspørger. Du må endelig ikke tøve med at spørge yderligere ind til stillingsannoncen, hvis du har nogle spørgsmål. Det vil kun sende et positivt tegn.
Det næste du skal er at sammenholde dine kompetencer og CV med de kompetencer, som de efterspørger til stillingen. På den måde viser du arbejdsgiveren at du er en relevant kandidat, der har et solidt fagligt grundlag for at kunne blive ansat.

Hvis du ansøger til dit absolut drømmejob, men ikke har kompetencerne til det, kan du med fordel tjekke BRO kommunikation, som tilbyder undervisning og kurser, som vil fremme dit CV, og dermed også muligheden for at få drømmejobbet.

Et professionelt billede

En ansøgning kan godt virke lidt tom og meningsløs, hvis der intet billede er af personen på ansøgningen. Derfor er det meget vigtigt, at du tænker over, hvilket billede du vælger på din ansøgning. Ligesom teksten skal tilpasses til den stilling, man søger, skal billedet også afspejle virksomhedens image. Hvis virksomheden går i skjorter og business bukser hver eneste dag, er det også en god ide at vælge et billede, hvor man har tøj på i samme stil. Få eventuel en professionel fotograf til at tage billedet.

God skrivelyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *