Økonomi

Vær opmærksom på konsekvenserne ved at låne penge

låne penge

Folk kan ofte blive forblændet at fristelse af at kunne låne penge til en god rente. Inden du springer ud i at låne penge, er der nogle ting, som du bør være opmærksom på. I denne artikel får du gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.

Er din økonomi stabil?

Det er noget, som du helst skal kunne svar ja til, inden du låner penge. Hvis din økonomi ikke er stabil nok, vil du hurtigt komme til at få en gæld, som du vil få svært ved at komme af med. Til at starte med, bør du lave dig selv et budget, så du kan have et overblik over din økonomi. Det tager ikke så forfærdelig lang tid at lave et budget.

Som det første trin i dit budget, skal du tage alle dine udgifter og notere dem i en kolonne i Excel. Ude i en af siderne, skal du skrive alle dine indkomstkilder´. På den måde kan du hurtigt se, hvor mange penge du samlet set skal betale, når du lægger alle dine udgifter sammen. Her skal du så trække din indkomst fra dine udgifter, hvorefter du vil få din rene profit, som du enten kan bruge til opsparing, eller bruge på lige det som du ønsker.

Ved at se på en kviklån oversigt, kan du komme direkte ind på en søgemaskine, som kan finde en masse gode lån til dig. Når du har fundet det lån som, passer til dig, kan du prøve at indsætte udgifterne til lånet i dit budget. På den måde kan du se om du har råd til lånet.

Du skal sætte udgifter til lånet ind under dine udgifter. Her skal du så igen trække din fulde indkomst fra dine totale udgifter. Her kan du så se om du stadig har råd til lånet. Har du ikke det, skal du lade være med at låne penge for ikke at havne i ubehagelige situationer økonomisk.

Konsekvenser ved ikke at kunne tilbagebetale dit lån

Har du en stabil nok økonomi til at låne penge, behøver du ikke læse meget videre end hertil. Der er en del konsekvenser ved at låne penge, hvis ikke du har økonomien til det. Har du ikke det kan du i værste fald ikke betale dit lån tilbage. Dette kan resultere i, at du ender op i registret for dårlige betalere ved navn RKI. (Ribers) Det betyder, at du ikke vil have mulighed for at eje noget overhoved.

Du vil først have mulighed for at låne penge igen, når du får tilbagebetalt hele dit lån. Ikke nok med det, kan det også få konsekvenser for dig psykisk. Det er blandt andet fordi, at du vil føle dig fanget i en ond cirkel, som kan påvirke dig negativt.

Har du dog styr på hele din økonomi, kan du sagtens komme til at låne penge uden problemer. Så længe du kan se dig selv i øjnene bagefter du har lånt pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *