Økonomi

Guide til det nye håndværkerfradrag

Med håndværkerfradraget kan du få fradrag for visse vedligeholdelsesydelser på din bolig. Læs hvordan du udregner dit personlige håndværkerfradrag og indberetter fradraget til SKAT.

Det nye håndværkerfradrag

Siden 2011 har man kunnet benytte sig af ”BoligJobordningen”, også kendt som håndværkerfradraget, til at opnå skattefradrag for istandsættelse og serviceydelser i hjemmet. Fradraget er flere gange blevet justeret i forhold til hvad der er inkluderet i håndværkerydelserne, men bliver nu en permanent del af din skatteopgørelse.

Det sker som følge af den nye finanslovsaftale i 2018. Ændringen gælder fra 2018 og frem og den følger samme grønne linje som håndværkerfradraget i 2017.

Der er dog nogle få ændringer i listen over inkluderede ydelser. Blandt andet er ydelser som energirådgivning og sikring af yderdøre og vinduer mod oversvømmelse ikke længere med på listen. Den komplette liste kan findes hos SKAT og understreger at det er en fordel at huske fradraget i din skatteopgørelse.

Både vinduer, gartneri og børnepasning tæller med

Ændringen giver dig mulighed for at få fradrag på op til 12.000 kr. pr. person for håndværkerydelser som udskiftning af ruder og vinduer, isolering af ydervægge eller installation af solfangere. Fradraget kræver at arbejdet kan dokumenteres og er udført af en momsregistreret virksomhed.

Hvis du er berettiget, vil fradraget have en værdi på ca. 27% af dine udgifter. Det vil for eksempel sige at hvis du køber en facadedør til 4.000 kr. fra virksomheden Danske-vinduer.dk sparer du ca. 1.080 kr. i skat.

Du kan også få servicefradrag på op til 6.000 kr. pr. person, hvis du har modtaget serviceydelser som rengøring, børnepasning eller havearbejde. For at få fradrag i 2018 skal du have betalt for arbejdet senest den 28. februar, 2019, og ellers vil det indgå i det indkomstår hvor der betales for arbejdet.

Sådan indberetter du håndværkerfradraget

For at indberette dine ydelser til SKAT, skal du gøre følgende:

  • Log på TastSelv Borger med dit Nem-ID.
  • Gå ind på menuen til venstre og vælg punktet Indberet servicefradrag (håndværkerfradrag).
  • Vælg hvilken type bolig du har fået istandsat.
  • Vælg hvilken type arbejde der er blevet udført.
  • Indtast nu den pågældende virksomheds CVR-nummer, eller hvis den arbejdende er en privatperson, skal du indtaste deres CPR-nummer.
  • Indtast betalingsdato og din udgift uden moms, da SKAT selv beregner momsen.
  • Læs de gældende betingelser for fradrag og markér, hvis du opfylder disse.
  • Gå videre til næste side, hvor du godkender at oplysningerne er rigtige.
  • Efter du har godkendt oplysningerne, får du en oversigt over dine indberetninger. Oversigten vil blive vist på din startside, hvis du fremtidigt laver andre indberetninger eller vil rette i eksisterende indberetninger.
  • Klik på Afslut, hvis du vil forlade systemet, eller vælg Ny indberetning, hvis du har andre betalinger at indberette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *