eCommerce

Er e-handel en god investering?

Det er de færreste investorer, der ikke har bemærket, at væksten på det danske e-handelsmarked er i konstant stigning. Et faktum er, at danskerne handler mere og mere på nettet, hvilket er en tendens, der ikke lader til at ændres indenfor den nærmeste fremtid. Derfor er det også oplagt at overveje investeringer i e-handelsmarkedet. En investor bør lægge sine penge hvor væksten er. Tilbage står dog spørgsmålet om, hvorvidt e-handel rent faktisk er en god investering?

 

Bag statistikkerne

Ser man på statistikkerne, burde e-handel være den rene guldmine. Vi danskere var faktisk kritiske overfor at handle online i starten, men har efterhånden virkelig taget begrebet til os. Oprindeligt handlede vi meget specifikke varer online, men i dag er selv dagligvarer blevet en ting, som man nemt kan handle på nettet. Butikskæderne har for længst indset, hvilken vej det går. Derfor har disse enten deres egen webshop eller, som minimum, en strategi til, hvordan de vil klare truslen fra webshops. Kort sagt er internettet en kæmpe markedsplads, hvor alle kæmper lige mod alle, hvilket giver enorme muligheder for vækst.

Desværre er internettets største styrke også dansk e-handels største svaghed. Internettet er uendeligt, og danskerne finder efterhånden alle nødvendigheder her. Dette betyder dog også, at meget af vores handel ryger til udlandet. Som privatperson betyder det ikke noget, om en vare bliver sendt fra den anden ende af Danmark eller fra Tyskland. Derfor kan det være farligt at være for blåøjet, når man investerer i dansk e-handel. På dette marked er der stor vækst, men også høj konkurrence fra andre lande, der har billigere priser.

 

 

Hvilke typer e-handel bør jeg investere i?

At der er høj konkurrence er imidlertid ikke en grund til ikke at investere. Det er bare vigtigt at gøre sig de rette overvejelser. En type virksomhed, der kunne være en godt bud på hvor du med fordel kunne placere dine investeringer, er Bedre Nætter, der blandt andet forhandler kvalitets springmadrasser. Se deres store udvalg her.

Når en virksomhed som denne ikke er truet af udlandet, skyldes det, at deres produkt er meget specialiseret. Produkterne nødvendiggør en omfattende kundevejledning for at give kunden den tryghedsfølelse, der skal til for at gennemføre et køb. Dette er svært at få på en udenlandsk side, da der er visse sprogbarrierer, selvom siden er på engelsk.

At vælge en ny madras er en større beslutning, som også er meget individuel. Der er ofte en udfordring i at foretage denne slags handler online, da mange foretrækker at prøve madrassen først, for at finde ud af, om fastheden af denne er rigtig. Når det alligevel er lykkedes, så skyldes det et gennemført forretningskoncept, der kombinerer tryghedsskabede markedsføring med god service og vejledning.

En anbefaling kan derfor være, at vælge specialiserede webshops, når det kommer til investeringer i e-handel. Overvej om webshoppen kan tilbyde noget, som en udenlandsk webshop ikke kan give. Det er lige meget om det er en speciel service, vejledning eller noget helt tredje. Bare det er unikt og ikke kan efterlignes i udlandet. Nogle gange er det bare en lille service, der får kunderne til at vælge dansk fremfor udenlandsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *