Nyheder

Et miljøvenligt hus

I Danmark og i resten af verden er der kommet et større fokus på miljø og bæredygtighed. Dette kommer også til udtryk i, hvordan vi nu til dags bygger vores huse. I denne artikel vil vi give dig vores bedste tips og tricks til, hvordan du kan få et miljøvenligt hus.

Dine opvarmningskilder

Det første du skal tænke over, når du skal have en miljøvenligt hus, er at overveje, hvilke opvarmningskilder, der er mest fordelagtige for dig og miljøet. Solenergi er et godt alternativ til olie og kul, som er meget miljøskadeligt.
Fordelen ved solenergi er, at det udvinder energi fra solens stråler, hvilket betyder, at der næsten er uendelig energi at hente. En undersøgelse der blev lavet viste, at jorden årligt modtager 20.000 terawatt solstråler, hvilket er 20 gange mere end hele verdens samlede forbrug, og der er der ingen grund til at lade vær at udnytte solenergien.

Belysningssensorer

Det andet råd vi vil give i denne artikel, er at installer belysningssensorer i hjemmet. Vi glemmer ofte at slukke for lyset, når du vi forlader huset eller bare glemmer at slukke lyset på badeværelse eller i soveværelse. Det er meget skadeligt for miljøet at lade lyset stå tændt, når det ikke engang bliver brugt. Derfor kan det være en super god ide at installere belysningssensorer, som slukker ligeså snart, der ikke er berøring i rummet. Ud fra et økonomisk perspektiv vil du også kunne spare en masse penge på belysning i dit hjem.

Udskiftning af vinduer

Et andet råd vi vil give dig er at udskifte dine vinduer til vinduer med de bedste energiruder. Gamle vinduer kan have en tendens til at have udslippe en masse varme, der ikke bliver brugt inde i selve huset, og det er meget skadeligt for miljøet, da man bruger meget mere varme end man egentligt behøvede. Hvis du derfor alligevel skal bygge din eget hus eller at dine nuværende vinduer trænger til en udskiftning kan du ligeså godt finde nogle vinduer, der tager hensyn til miljøet.

Ventilation med genvinding

Vores sidste råd i denne artikel er at du skal investere i et varmegenvindingsanlæg, hvor ca. 80-90% af varmen kan genvindes. På den måde kan du spare miljøet for en masse ny varme, som skal produceres på en måde, som ikke gavner miljøet specielt meget.

Forhåbentligt var disse gode råd nyttige i forhold til at give dig svar på, hvordan du kan bygge eller etablere mere miljøvenlighed ind til din bolig. Få hjælp til at låne til dine boligdrømme hos din bank, eller søg efter muligheder på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *