Nyheder Økonomi

Hvor er det bedst for dig at låne penge?

I dag findes der masser af lånemuligheder. Det kan derfor være svært at overskue, hvor det er bedst for dig at låne penge, når der er utallige muligheder. Dit lån afhænger selvfølgelig af din egen situation, eller hvad du vælger at investere i samt hvor mange penge, du skal bruge. Derfor gennemgår vi forskellige typer af lån, så du kan finde rundt i dine valgmuligheder.

SU lån

Hvis du er studerende, så kan du tage et SU lån på 3.078 kr. om måneden. Dette lån skal hjælpe dig imens du studerer, hvis det ikke er muligt at leve af din SU. Det skal dog nævnes, at renten på lånet er 4 procent imens du studerer, men falder til 1 procent, når du er færdiguddannet.

Banklån

Du kan låne mange forskellige typer af lån i banken, der er af forskellige størrelser. Du har f.eks. mulighed for at optage større lån til bil eller bolig. Derudover kan du også få en kassekredit, som gør, at du kan hæve et aftalt beløb udover dine egen indkomst. Det er dog vigtigt, at du undersøger renten på din kassekredit før, du vælger sådan et lån.

Forbrugslån er også en mulighed i banken. Dette lån er et mere traditionelt lån, som bruges til en form for forbrug. Denne type forbrug kunne dække over en ny tørretumbler eller en rejse til udlandet. Forbrugslån er oftest billigere i banken, da bankerne er behjælpelige med realistiske låne- og tilbagebetalingsplaner.

Det tager dog lidt længere tid at blive godkendt til at lån i banken end et finansieringsselskab, da bankerne gennemgår din samlede økonomi mht. indtægter, udgifter og gæld. Det betyder dog også, at du ikke skulle få problemer med at betale lånet tilbage.

Forbrugslån hos et finansieringsselskab

Forbrugslån er ikke kun et lån, som du kan optage i banken. Et forbrugslån kan også realiseres hos et finansieringsselskab. Hvis du optaget et forbrugslån hos et finansieringsselskab, så ske det online. Det er en fordel at tage et forbrugslån hos et finansieringsselskab frem for hos banken, da dit lån vil blive godkendt relativt hurtigt. Det betyder dog, at kreditvurderingen af din samlede økonomi ikke er ligeså grundig, hvilket kan give komplikationer, når lånet skal tilbagebetales.

Nogle finansieringsselskaber tilbyder også kviklån eller sms lån, som er et mindre forbrugslån på et par tusinde kroner. Pengeinfo til dig er, at et kviklån eller sms lån kan udbetales hurtigt, men skal også tilbagebetales hurtigt. Hvis du skulle overskride tilbagebetalingsfristen, så er renterne og gebyrerne oftest dyre.

Realkreditlån

Hvis du er på udkig eller allerede har fundet en ejerbolig, som du vil købe, så skal du tage et realkreditlån. Dog skal du låne penge i banken, hvis du vil låne til en andelsbolig. Årsagen til dette er, at du ikke ejer en andelsbolig, men kun har købt en brugsret over lejligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *