Nyheder

Sådan kan du som privat person skåne miljøet

Der er kommet et endnu større fokus på miljøvenlighed og bæredygtighed, og det er både vigtigt for de helt store virksomheder at have fokus på, men det er også vigtigt for dig som privat person at have fokus på. I denne artikel har vi samlet 4 af vores bedste tips til, hvordan du kan skåne miljøet på daglig basis.

Spis mindre kød

En af de måder hvorpå du kan skåne miljøet er ved at spise mere kød. Danskernes kødforbrug står for over 15% af gennemsnitsdanskernes CO2-udledning, og vi er derfor et af de mest kødspisende folkefærd i verden. Det kan derfor være en god ide at tænke over at lave retter, som ikke indeholder kød. Det er både sundere for din krop, og samtidig er det også rigtig god for miljøet.

Sorter dit affald

At sortere sit affald er meget hipt i de store byer som København, Aarhus og Aalborg. Her er det sågar et krav. Men ude i provinserne har affaldssorteringen ikke helt fået fat endnu. Det er supervigtigt at sortere sit affald, så man kan sørge for at materialerne bliver genbrugt og udnyttet bedst muligt.

Spar på strømmen

Vores store elforbrug er kæmpe miljøsyndere på af CO2 udledningen, og derfor bør vi også tænke over, hvordan bruger strøm. Men hvordan sparer du på strømmen i dit hjem? Det kan du gøre på mange måder. Det første du kan gøre er, at slukke for WIFI, når du ikke er hjemme eller om natten, hvor du ikke bruger internettet. Det andet er, at du kan tage din mobil ud af opladeren, når du ikke længere bruger den. Mange gange sætter man sin mobil til opladning om natten, og så ligger den oplader i 7 timer, hvor den egentlig ikke behøvede denne strøm.

Hvis du virkelig ønsker at gøre en stor forskel for miljøet, kan du med fordel investere i solenergi ved at ligge solceller på dit tag. På den måde er det solens energi, som omsættes til strøm. Dette er meget skånsomt for miljøet. Dog kan det være en smule omkostningsfuldt at skulle investere i solceller, og derfor kan det være en god ide at optage et kviklån. De penge som du bruger på solcellerne, vil på et tidspunkt være tilbagebetalt, da solceller ikke koster noget i drift, og du derfor ikke betaler for den strøm, som du bruger.

Udnyt vaskemaskine og tørretumbler godt

Det sidste tip er at du skal tænke smart, når du vasker eller tørretumbler. Det er rigtig skadende for miljøet, hvis du kun vasker eller tørretumbler en enkelt ting. Sørg for at lav en kæmpe vask, når du vasker, så du forbruger mindst strøm og vand. Forsøg også at lade vær med at tørre dit tøj i en tørretumbler, det er langt mere skånsomt for miljøet at tørre det udenfor eller indenfor på et vasketøjsstativ.


Forhåbentligt kunne du bruge disse få tips til at få noget mere viden omkring, hvad du rent praktisk kan gøre for at vær en mere miljøvenlig person.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *