Økonomi

Tjen penge mens du er på ferie – læs her hvordan

Det kan være, du skal være afsted i en uge eller flere måneder. Du har måske tænkt dig at tage på den årlige ferie, måske du skal arbejde i et andet land i nogle måneder eller andet. Der kan være mange grunde til, at dit hos skal stå tomt i en given periode. Dette betyder typisk, at hjemmet bare står tomt, men du kan faktisk gøre nytte af det, mens du er væk. Et alternativ er, at du kan udleje din bolig. På den måde kan du hjælpe dig selv og andre på samme tid.

Firmarejser, ferier eller andet

Der kan som sagt være mange forskellige grunde til, at man efterlader sit hus tomt i en længere periode. Nogle tager på ferie hvert år. Det kan være alt fra 1 uge til et par måneder. Den ene uge er måske ikke så betydelig, som hvis man er afsted i flere måneder. Det kan også være, at man har fundet et godt tilbud på noget ferie eller frivilligt arbejde i udlandet, hvortil ens hus kommer til at være ubeboet i noget tid. Hvis man har arbejde, som påkræver, at man skal ud at rejse, kan det være, at man bliver sendt til et kontor i et andet land i noget tid. Dette er ikke nødvendigvis permanent, men en mulighed man gerne vil benytte sig af alligevel. Derfor er der ikke grund til at flytte sit hus og på den måde kan det være en idé at leje det ud.

Mange boligsøgende og turister

Der er mange boligsøgende derude, specielt i og omkring de større byer, der brænder efter at finde noget at bo i. Til gengæld er det selvfølgelig ikke dem, du skal have fat i, hvis du kun skal være væk i en uge. Her er det mere relevant at finde nogle som eventuelt skal på en kortere ferie, der hvor man bor og derfor er på udkig efter noget at bo i under hele opholdet. Dog kan det for de boligsøgende være attraktivt at leje noget i nogle måneder, for bare at komme ind på markedet. Der er mange som står og mangler et sted at bo lige nu og her, så derfor kan det være attraktivt at leje noget i nogle måneder, for så har man tag over hovedet, mens man kan fortsætte sin boligsøgen.

Gør nytte af din tomme bolig

Så hvis du er væk i flere måneder, kan det eventuelt hjælpe nogle af de mange boligsøgende eller besøgende turister. Ikke nok med at du hjælper nogle, der har brug for det, tjener du selv penge på det og har enten ekstra lommepenge på kontoen til ferien eller bare noget luft i budgettet i den tid udlejningen drejer sig om.  Dog er der ting, du skal være opmærksom på, når det drejer sig om udlejning af hus. Vær opmærksom på at mundtligt indgåede aftaler er ligeså bindende som en skriftligt indgået aftale. Dog er det en fordel altid at indgå en skriftlig aftale, i tilfælde af at der opstår uenigheder mellem de implicerede parter. Derudover er det en god idé at opkræve et depositum, for at sikre at man kan betale eventuelle skader, som lejer påfører i lejeperioden. Depositummet må dog maksimalt være 3 gange huslejen.

Så læs op på reglerne for udlejning og så er du klar til at gøre noget godt for andre, samtidig med at du gør noget godt for dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *