Nyheder

Find den gyldne middelvej i dit liv og skab en mere etisk tilværelse

Mange af os lever et rimelig ekstremt liv. Et liv hvor man hele tiden skal være den bedste, hvor man altid har travlt, og hvor man hele tiden er på.

Det betyder selvfølgelig, at vi opnår rigtig meget i vores liv, men det betyder også, at vi har svært ved at finde balance. Svært ved at finde den nok så kendte gyldne middelvej. Læs videre hvis det er noget, du kan nikke genkendende til.

Giv dig tid til praktikaliteterne

I vores travlhed har man det med at prokrastinere de praktiske gøremål. Man føler, at det er de umiddelbart mere presserende ting, der er vigtigere. Problemet er, at når man opbygger disse mindre presserende gøremål, som i stigende grad begynder at fylde mere og mere i dit hoved.

Med tiden udmunder det sig til dårlig samvittighed og følelsen af kontant at være bagud. Hvis man derimod løbende formår at ordne de praktiske ting samtidig med, man ordner de umiddelbart mere presserende gøremål, så finder man i meget højere grad den gyldne middelvej.

I praksis kan det være mange forskellige gøremål. Eksempelvis er der rigtig mange, der udsætter det at gå til tandlægen. Det virker måske ikke så vigtigt på stående fod, men i længden, kan det virkelig blive et problem.

Det kan også være i forbindelse med udarbejdelsen af et testamente. Det kan godt være, at du ikke er syg lige nu, men det er vigtigt, at der er lavet noget, hvis nu uheldet skulle være ude. Der er mange juridiske ting, du skal være opmærksom på, når du laver dit testamente. Klik her for at læse mere om dette.

Penge er ikke alt

Penge er det vigtigste element i hverdagens samfund. I jagten på penge vil folk gøre hvad som helst. Paradokset er, at penge ikke umiddelbart gør os gladere. Selvfølgelig forudsætter det selvfølgelig, at vi har nok til at opretholde de mest basale levevilkår.

Men hvis vi ikke er fattige, har utallige undersøgelser vist, at man ikke bliver gladere af at have flere. Tværtimod. Hvis du ikke er født med penge, er betingelserne for at have mange penge, at du arbejder meget. Det betyder, at du ikke har meget tid til at pleje de ting, der virkelig er vigtige.

Du kan selvfølgelig også vælge at tilgå det på en anden. Hvis du har nok penge, kan du arbejde mindre for at tjene penge og i stedet lave velgørende arbejde. På den måde får du er en mere balanceret arbejdsgang samtidig med, du skaber en mere etisk tilværelse.

Selvom der er færre fattige end nogensinde, er der stadig så mange derude, der har brug for hjælp. Hvis du har ressourcerne til at hjælpe, ville det være fantastisk for dig at gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *